fg desktop fg desktop
Συνταγές

Μακαρονάδα Puttanesca με καλαμαράκια

Χρόνος

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Υλικά

  • 1 συσκευασία  Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
  • 1 κρεμμύδι ξερό 
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Μπούκοβο
  • 1 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. ελιές ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 300 γρ. ντομάτα αποφλοιωμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 500 γρ. ζυμαρικά
  • Φρέσκα μυρωδικά 

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα καλαμαράκια. Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό, αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. 2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το μπούκοβο, το αλάτι, την κάπαρη και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, την κάπαρη, τις ελιές, την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να έχουμε μια δεμένη σάλτσα. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Προσθέτουμε τις ελιές στην σάλτσα και και τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και μαγειρεύουμε για 10 ακόμη λεπτά. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα πιάνουμε με μία λαβίδα, τα μεταφέρουμε στη σάλτσα που ετοιμάσαμε, προσθέτουμε φρέσκα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Προτάσεις για συνταγές

fg desktop fg desktop