Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα καλαμαράκια, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, τον πουρέ πατάτας, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, αλεύρι, vegan μαγιονέζα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη που να πλάθεται.
Πλάθουμε σε κεφτέδες και τηγανίζουμε ζεστό (170°C) ελαιόλαδο. Σερβίρουμε με αγγουράκι, ντοματίνια και τη vegan μαγιονέζα στο πλάι.