Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.
Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό lime, το ξύδι, τη ζάχαρη, το ginger, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το σησαμέλαιο, τον κόλιανδρο και τα καλαμαράκια και τα αφήνουμε να μαριναριστούν. Ετοιμάζουμε τα noodles ρυζιού σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τα καλαμαράκια.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε βαθιά πιάτα. Προσθέτουμε το μίγμα με το κρεμμύδι και το ginger. Τελειώνουμε το πιάτο με τις καυτερές πιπεριές αν θέλουμε!