330γρ τομάτα ψιλοκομμένη και περασμένη από το μούλτι
30γρ ζάχαρη
500γρ ζεστό νερό
100γρ μαϊντανό ψιλοκομμένο
120γρ ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.
Σε μια φαρδιά, χαμηλή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και το ρύζι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη τομάτα με τη ζάχαρη, και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε ζεστό νερό στο ρύζι, καπακώνουμε και το αφήνουμε σε μέτρια ένταση φωτιά για 17 περίπου λεπτά. Όταν ο χρόνος περάσει, δοκιμάζουμε το ρύζι. Θα πρέπει να είναι μαλακό και δεμένο. Ρίχνουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.